Főmenü

Kérjen időpontot

2012 január 08 vasárnap - 06:07:58  
A gazdasági életben jelentős szerep hárul az adószakértőkre. Sokszor előfordul az, hogy az APEH többet tud egy gazdasági társaság adóügyi mindennapjairól, mint maga a társaság tulajdonosa vagy ügyvezetője. A magyar adójog szerteágazó útvesztőiben az információhiány kiküszöbölésében komoly segítséget jelenthet, ha adószakértő tanácsait vesszük igénybe.

Sok névjegykártyán olvasható az okleveles adószakértő titulus. Azonban kevéssé ismert ennek tényleges tartalma.

Okleveles adószakértő az lehet, akinek adótanácsadó végzettsége van, és legalább 5 évet adótanácsadói területen praktizált.

Okleveles adószakértői tevékenységet csak az végezhet, aki a Pénzügyminisztériumnál névjegyzékbe van véve.

Nos, az adószakértő segíthet adóügyeink optimalizálásában, hosszú távú stratégia kidolgozásában, illetve ha erre nincs is igényünk legalább adóbevallásunk megfelelő elkészítésében.

Fontos tudnunk azonban, hogy mit várhatunk az adószakértőtől?!

Az adószakértő tevékenysége a vállalkozások, vagy más jogi személyek, egyéb szervezetek és magánszemélyek adóival, adójellegű kötelezettségeivel, valamint költségvetési támogatásával összefüggő tanácsadás. Segítségnyújtás a kötelezettségek teljesítésében és a jogok érvényesítésében való közreműködés. Adott estben az adóhatóságok előtti képviselet.

Az adószakértő önállóan látja el a feladatát, illetve megbízónak szakszerű tájékoztatást ad. Az adószakértő képes nemzetközi adóterv készítésére, költségvetési kapcsolatok optimalizására, könyvviteli információk elemzésére, adóhatósági ellenőrzésesek levezetésére, annak adójogi képviseletére.

Adóhatósági vizsgálatok esetén a gyakorlati és célorientált megoldási javaslatainkkal érezhetően csökken a revízió alá vont vállalkozás fenyegetettsége. Komplex folyamatok esetén referenciákra épülő analitikus, és mélységi gondolkodásmódunk lehet a kibontakozás záloga. A naprakész adózási információk mellett rendelkezünk a korábbi, az elévülési időszakon belül elengedetlenül szükséges operatív adózási és eljárási technikák ismeretével is.

Szolgáltatásainkkal elősegítjük a magyar cégek eredményes és sikeres gazdálkodását. Hozzájárulunk célkitűzéseik eléréséhez és az üzleti kockázatok hatékony csökkentéséhez. Likviditási helyzetüket megerősítjük.

Képviseleteink és partnereink

http://adopaprika.hu

http://cegklinika.hu

http://www.pmkik.hu/

http://www.menedzserpraxis.hu/

http://www.munkaugyiforum.hu/

http://www.arundo.hu/

Retro és nosztalgia


    FACIT számológép