Főmenü

Kérjen időpontot

2012 január 08 vasárnap - 06:42:22  
Valamennyi munkáltatónál nehézséget jelent egy-egy hirtelen megüresedő pozíció esetén a a szakirányú végzettséggel rendelkező munkavállaló pótlása. Ez a kiesés, amely többnyire csak átmeneti nehézséget okoz a cégnél, elgondolkodásra késztetheti a menedzsmentet, a továbblépést illetően

A körültekintő munkavégzés ellenére is előfordulhat olyan előre nem látható rendkívüli ok, ami miatt a cég ügyvezetése a kiesett munkavállaló pótlására szorul. Ezek a rendkívüli okok többnyire a következők lehetnek:

 Kilépés,
 Rendkívüli felmondás,
 Hosszabb ideig tartó távollét,
 Hosszabb ideig tartó betegség,
 Hosszabb ideig tartó fizetés nélküli szabadság, stb.

Ha a zökkenőmentes munkafolyamat úgy kívánja, hogy a különböző okok miatt távol lévő alkalmazott munkáját valaki ellássa, a munkáltatónak erre az átmeneti időszakra gondoskodnia kell a helyettesítésről. Bár a Munka Törvénykönyv a helyettesítést, mint jogi terminológiát a távollét tekintetében nem ismeri, mégis több lehetőséget kínál arra, hogy a munkáltató a hiányzó alkalmazott, felső szintű vezető helyett a feladatokat másra bízza. A legkézenfekvőbb megoldás egy hasonló munkakörben foglalkoztatott alkalmazott ideiglenes átirányítása a munkahelyen belül a távollevő alkalmazott feladatainak elvégzésére. Ha az átirányított alkalmazott a beosztásától eltérően és a munkaidőkereten felül dolgozik, a pluszmunka csak az alkalmazott beleegyezésével és a megfelelő ellenszolgáltatás (bérpótlék) mellett végezhető.

A kieső munkaerő tekintetében a menedzsmenthez tartozó munkavállalóra gondolunk, amely esetben a pozíció betöltése hosszadalmas, pályázati kiírás, vagy fejvadász cégek segítsége mellett is.
Helyettesítési lehetőségek:

Rendkívüli esetben, amennyiben a menedzsmenthez tartozó munkavállaló előreláthatóan hosszabb ideig távol van, akkor a következő területeken vállalunk átmeneti jelleggel helyettesítést:

 Ügyvezető
 Pénzügyi - Gazdasági vezető,
 Főkönyvelő,
 Belső ellenőr,

Az átmenetileg betöltendő munkakört kizárólag csak külsős munkatársként töltjük be, megbízási szerződés megkötésével, a megbízó cég igényeihez igazodó határozott, vagy határozatlan idővel. Tekintettel arra, hogy a megbízatás átmeneti jellegű, ezért az aláírási jogot csak korlátozott formában fogadjuk el, pl. együttes aláírás alkalmazásával. Kölcsönös elégedettség esetén a megbízás lejárta után is kialakítható együttműködés, szakértői, vagy tanácsadói formában.

Képviseleteink és partnereink

http://adopaprika.hu

http://cegklinika.hu

http://www.pmkik.hu/

http://www.menedzserpraxis.hu/

http://www.munkaugyiforum.hu/

http://www.arundo.hu/

Retro és nosztalgia


    FACIT számológép